MeijsNatuurBoeken

Specialist in wilde flora en fauna

Details

In winkelwagen plaatsen
Titel Langs de Nederrijn, Natuur en cultuur tussen Wageningen en Wijk bij Duurstede
AuteursHarry Stegeman
Uitgever 
Prijs € 29,95
TaalNederlands;
Jaar van uitgifte2017 juni
ISBN9789050115896
320 pagina′s

Ontdek het rivierenland! Een schitterend portret van een karakteristieke landstreek

‘Langs de Nederrijn’ is een rijk geïllustreerd boek over het rivierenlandschap tussen Wageningen en Wijk bij Duurstede. Het schetst een aantrekkelijk portret van de rivier en het omringende landschap: Veluwezoom, Gelderse Vallei, Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijngebied aan de noordkant, Betuwe aan de zuidkant. Aan bod komen de rivier, de dijken, natuur & landschap, de bebouwing, het grondgebruik en meer.

Wat zien we? En wat zien we vandaag niet meer, wat er ooit wel was? Elf hoofdstukken nemen de lezer mee op een verrassende ontdekkingstocht. Ieder hoofdstuk geeft suggesties voor mooie fietstochten en wandelingen om dit landschap zelf te ontdekken. Als extra bijlage zijn er elf fiets- en wandelroutes bijgevoegd. Interessant voor liefhebbers van natuur & landschap, het rivierenland, regionale cultuur & geschiedenis.

  • Natuur en cultuur langs de oevers van de Nederrijn
  • Portret van een karakteristieke landstreek
  • Fiets- en wandelroutes

Harry Stegeman (1946) werkte als lector ‘Bewegen en gedragsbeïnvloeding’ aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Hij publiceerde tal van boeken over zijn vakgebied. Langs de Nederrijn is zijn eerste boek over zijn andere passie: natuur en landschap.