MeijsNatuurBoeken

Specialist in wilde flora en fauna

Details

In winkelwagen plaatsen
Titel Veldgids Europese Zoogdieren, meer dan 200 soorten - herkenning en leefwijze - compleet voor Europa
AuteursPeter Twisk, Annemarie Diepenbeek en Jan Piet Bekker
Uitgever 
Prijs € 34,95
TaalNederlands;
Jaar van uitgifte4de druk, licht gewijzigd
ISBN978-90-5011-687-9
392 pagina′s

Zie voor voorbeeldpagina's: Klik hier

Fotogids zoogdieren van Europa herkennen & determineren

Een praktische zoogdierengids voor in het veld en een compleet naslagwerk: niet eerder werden alle zoogdieren van Europa en hun sporen zo fraai en overzichtelijk in één natuurgids bijeengebracht. Inclusief soorten die nieuw zijn voor Europa, zoals de Levantmol en de steppebaardvleermuis.

Een ideale combinatie van soortbeschrijvingen, detailtekeningen en waarnemingstips. Behandelt zowel uiterlijke kenmerken als ook schedelkenmerken.

Typische eigenschappen van zoogdieren en hun aanpassingen veldmethodieken voor waarneming overzichten van ordes en families soortbeschrijvingen met details over lichaamsbouw, herkenning, biotoop en leefwijze onderscheidende kenmerken en duidelijke tekeningen voor sterk gelijkende groepen diersporenoverzichten voor 'lastige' groepen schedelkenmerken voor 'lastige' soorten met prachtige detailtekeningen en kleurenfoto's Bundelt de kennis van drie ervaren Nederlandse veldbiologen en de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Een top-veldgids voor iedere natuurliefhebber, van professional tot vakantieganger.

Uit de pers 'Al bladerend spat het ervan af: hier is echt heel zorgvuldig werk gedaan, de opmaak een lust voor het oog.' - Roots

Een praktische natuurgids en een compleet naslagwerk. Niet eerder werden alle zoogdieren van Europa en hun sporen zo compleet in beeld gebracht. Inclusief soorten die nieuw zijn voor Europa, zoals de Levantmol en de steppebaardvleermuis. Combineert soortbeschrijvingen, detailtekeningen en waarnemingstips. Behandelt zowel uiterlijke als ook schedelkenmerken. alle zoogddieren van Europa doeltreffend herkennen veldmethodieken en waarnemingstips soortbeschrijvingen (lichaamsbouw, herkenning, biotoop en leefwijze) extra aandacht voor sterk gelijkende groepen diersporenoverzichten voor 'lastige' groepen schedelkenmerken voor 'lastige' soorten met prachtige detailtekeningen en kleurenfoto's Deze gids bundelt de kennis en jarenlange ervaring van drie bekende Nederlandse veldbiologen: Peter Twisk, Annemarie van Diepenbeek en Jan Piet Bekker. De gids is voorzien van heldere, fraaie tekeningen van Peter Twisk en prachtige kleurenfoto's van Rollin Verlinde.