MeijsNatuurBoeken

Specialist in wilde flora en fauna

Details

In winkelwagen plaatsen
Titel Veldgids Paddenstoelen - paddenstoelen determineren, boleten en plaatjeszwammen
AuteursNico Dam; Thomas W. Kuyper
Uitgever 
Prijs € 40,95
TaalNederlands;
Jaar van uitgifte2013 sept.
ISBN978-90-5011-463-9
432 pagina′s

Zie voor voorbeeldpagina's: Klik hier

Voor wie graag zelf paddenstoelen wil herkennen, is er nu de nieuwe Veldgids paddenstoelen. Het boek beschrijft de 500 meest algemene soorten plaatjeszwammen en boleten van Nederland. Deze dekken ruim 95 procent van alle in Nederland geregistreerde waarnemingen - en daarmee is dit boek uniek in ons taalgebied.

Veldgids paddenstoelen bevat gedetailleerde sleutels en kleurenfoto’s - gericht op herkenning in het veld - en nuttige achtergrondinformatie over determineren, verzamelen en fotograferen van paddenstoelen.

De soortbesprekingen focussen op ecologie en verspreiding, en de voor de hand liggende verwisselingsmogelijkheden. Hiermee kunnen ook beginners de soorten snel en betrouwbaar op naam brengen.

Top 500 Nederlandse soorten plaatjeszwammen en boleten compacte soortbeschrijvingen, ecologie en verspreiding toegankelijke determinatiesleutels en duidelijke kleurenfoto’s herkenning op basis van veldkenmerken praktische veldtips om verwisseling te voorkomen geschikt voor beginners en gevorderden Veldgids paddenstoelen: een rijk naslagwerk en een betrouwbare hulp voor in het veld!

Meer informatie over paddenstoelen >> Over de auteurs Nico Dam is fysicus en daarnaast al ruim 25 jaar fervent paddenstoelenkenner. Thomas W. Kuyper is hoogleraar aan Wageningen Universiteit, gespecialiseerd in paddenstoelen en schimmels.